Kezdőoldal

KIEMELT

HÍREK, ISKOLAI ESEMÉNYEK

KORÁBBI HÍREK

2023.01.30.

hétfő

Iskolánk felsős tanulói péntek délután a pécsi Városi Műjégpályán korcsolyázhattak a DÖK szervezésében. 

2023.01.26.

csütörtök

Mulassunk együtt!!!
Jegyek CSAK elővételben vásárolhatók!!!
 

2022.12.22.

csütörtök

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap rendeztük meg a már hagyománynak számító karácsonyi kézműves napunkat.

2022.12.22.

csütörtök

Iskolánk diákjai, tanárai és szülői közössége együtt nézhette végig tanulóink ünnepi műsorát, majd közös énekléssel igazi karácsonyi hangulatot varázsoltunk a tornaterembe. 

Ismerje meg iskolánkat

Érdeklődésnek megfelelő tevékenységi formák
Egyenlő hozzáférés és esélyegyenlőség
Kulturális és szabadidős programok
Egyéni képességek és tehetség kibontakozása
„Mivel mindenki a maga módján látja a világot, a maga módján éli meg nehézségeit és a sikereit. Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget. Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.”
Paulo Coelho

A Nagypeterdi Általános Iskola Baranya megyében, a Szigetvári járásban, Szigetvár és Pécs között, Szigetvártól 10 km-re található, a megye aprófalvas, halmozottan hátrányos helyzetű térségében működik. Nagypeterd, Rózsafa, Bánfa, Katádfa, Szentdénes, Nagyváty, Botykapeterd és Nyugotszenterzsébet gyermekeit oktatjuk, neveljük 1-8. évfolyamon. Magas a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulóink száma.

Intézményünkben jelenleg 150 tanuló jár, évfolyamonként 1-1 osztályba. Alsó tagozaton iskolaotthonos osztályok működnek 2 tanítóval. Felső tagozaton osztályonként 1-1 tanulószoba segíti a felkészülést.

Tantermeink jól felszereltek. Minden tanteremben van interaktív tábla és Internet elérési lehetőség. Felszerelés és taneszköz beszerzésre fenntartói támogatás és pályázatok adnak lehetőséget. Jól felszerelt könyvtárunkban az állománybővítés folyamatos.

Tantestületünk szaktudásban, felkészültségben, innovatív képességben, hivatástudatban jól megfelel a korszerű követelményeknek. Rajtuk kívül a nevelő-oktató munkát segítő és technikai dolgozók látják el az intézmény előtt álló feladatokat.