TÁNCGÁLA

Iskolánkban több tanévre visszamenőleg a Kapronczai Művészeti Iskola heti rendszerességgel táncpedagógus alkalmazásával társastáncot oktat többségében alsó tagozatos kisdiákoknak.

Éves kitartó, fáradságos és szorgalmas munkájuk eredményét, -  immár hagyományt teremtve – minden tanév végén egy színvonalas táncgála műsor keretében mutatják be tanítványaink. Ebben a tanévben 2022.05.31 –én, kedden délután 1 órai kezdettel került megrendezésre a gálaműsor iskolánk tornatermében, melyre minden érdeklődő szülőt, nagyszülőt, testvért, ismerőst, rokont meghívhattak a táncgálán fellépő diákjaink.

Örömmel tapasztaltuk, hogy az elmúlt évek nehézségei ellenére – pandémia – nagy érdeklődéssel bírt rendezvényünk.

Tiszteletét tette a Kapronczai Művészeti Iskola két vezetője: Dudley Katalin és Kapronczai Balázs is.

Remek hangulatban, nagy sikert aratva mutatták be tanítványaink magas színvonalú tánckoreográfiájukat, melyet tánctanáruk: Várnai Zsófia tanított be nekik.

A legkisebbektől, a legnagyobb diákig, szebbnél szebb fellépő táncruhában táncolhatta el mindenki a standard és a latin – amerikai táncokat, úgy mint a bécsi – és az angol keringőt, a rumbát, a szambát, a cha-cha-cha-t, tangót, jive – ot, és a quick step – et, a legnagyobbak a charleston formációt is.

A műsort egy fergeteges össztánc fináléval zártuk, ahol az örömtáncolással mindent megköszönhettünk tánctanárunknak: Zsófi néninek.

Nagypeterd, 2022. 06. 01.

 

                                                                                                          Mike Mónika